Jak zabudovat stěnový trezor do zdi?

Jak správně instalovat stěnový trezor do zdi?

Nejen pro splnění záruky, ale hlavně bezpečnosti je při zazdívání trezoru nebo sejfu nutné dodržet níže uvedené postupy a zásady.

1.Ochrana betonovou vrstvou

Pro zaručení bezpečné ochrany uschovaných hodnot musí být trezor zazděn tak, aby byl ze všech stran včetně zadní stěny chráněn betonovou vrstvou, jejíž minimální tloušťka musí být pro:

              a) I. a II. bezpečnostní třída 100 mm

              b) pro třídu Z2 minimálně 60 mm

Vsazení trezor do připraveného tvoru provádějte opatrně, aby nedošlo k poškození barvy. Betonovou vrstvu doporučujeme proložit ocelovou armaturou. Trezor musí být zazděn v linii zdi. Doporučujeme hustější betonovou směs, aby nedocházelo k průniku směsi do oblasti krytek a spojů plechů, případně tyto vhodným způsobem utěsněte např: lepící páskou, nebo tmelem. Předejdete tak případné korozi, odlupování barvy, případně poškození zámkového mechanismu.

2.Uzavření a odvětrání vlhkosti

Po zabetonování nechejte trezor 2 dny uzavřen, aby nedošlo k vychýlení. Poté trezor otevřete a ponechejte po dobu min. 14 dnů otevřen, z důvodu odvětrání vlhkosti z betonové směsi.

3.Izolace trezoru

Pokud je trezor zabudován do zdi, kde leze očekávat velké rozdíly teplot (venkovní zeď) doporučujeme trezor izolovat. Předejdete tak vytvoření rosného bodu uvnitř trezoru.

4.Svařování

Pokud je trezor osazen elektronickým zámkem a dveře nebudou vysazeny. Nesmí se na trezoru svařovat.

5.Závěrem

 Dodržení výše uvedených postupů je nutné nejen pro splnění podmínek záruky, ale hlavně pro bezproblémové a dlouhodobé používání trezoru.

 V případě dotazů jsme k dispozici na:

Prodejna:  326 992 172

Mobil: 607 948 372

Email: trezory@trezory-celakovice.cz

www.trezory-celakovice.cz

  • Home
  • Design Shoptetak.cz